r
Nosalty Logó

Csikós borda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Csikós borda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 725 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 725 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2832.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 2898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a szalonnát vágjuk össze kockákra vagy csíkokra, majd kevés zsíron pirítsuk meg. Közben a borda szeleteket ízesítsük sóval és borssal. Ha vastagnak találjuk a szeleteket, húsklopfolóval bátran ütögessük meg kissé, amíg a kívánt vastagságot elérjük. Ha a szalonnák megpirultak, szűrőkanállal szedjük ki egy tálba vagy tányérba, a visszamaradt zsírban pedig süssük elő a bordákat. Tetszés szerint kevés lisztbe is beleforgathatjuk a húsokat sütés előtt, de nem muszáj. Ha mindkét oldaluk megpirult, szedjük ki őket egy tálra.
  2. A hagymát, zöldpaprikát vágjuk finomra, a paradicsomot kockázzuk fel, és a visszamaradt zsíron készítsünk jóízű pörkölt alapot. Először a hagymát pirítsuk aranysárgára, majd ezt követi a paprika, végül a paradicsomot is adjuk hozzá. Amikor a paradicsom szétesett, adjunk hozzá fűszerpaprikát, majd öntsük fel kevés csontlével, illetve vízzel. Jól forraljuk ki, ízesítsük szükség szerint.
  3. A húsokat és a szalonnákat helyezzük vissza az alapba, és pároljuk a bordákat, míg meg nem puhulnak. Végül tejfölös habarással sűrítsük az étel levét. (Habarásnál ne feledkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, elkerülendő a csomók az ételben.)
  4. Tálaláskor a bordákat locsoljuk meg a paprikás mártással.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17056
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 09.

Ajánló

Köretként galuska, burgonyafánk, burgonya krokett illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csikós borda
Kornél 167 recept

Rendkívül egyszerű elkészíteni, ezt az ízletes, jellemzően magyaros fogást. Lényegében a paprikások és a sültek elegye, mégis tökéletes a harmónia. Érdemes kipróbálni a húsételek kedvelőinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek