r
Nosalty Logó

Cseresznyés lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1108 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 201 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1108 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 4428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot, szódabikarbónátésasót tálba tesszük. Összemorzsoljuk a zsírral.
  2. Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk.Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá.
  3. Kizsírozzuk a gáztepsit.
  4. A tésztátkétfelé vesszük, és az egyikfelét1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe.
  5. Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét.
  6. Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal.Ízlés szerint megcukrozzuk.
  7. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt.
  8. Villával megszúrkáljuk, hogy meg ne repedjen.
  9. Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  10. Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 95701
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 19.

Ajánló

A tésztához szükséges liszt mennyisége nagyban függ a használt liszt minőségétől, a tojások nagyságától, és a tej zsírosságától. Nekem anno 70 deka kellett hozzá. A lényeg, hogy a végén rugalmas tésztát kapjunk. Bármilyen más töltelékkel: túróval, almával, mákkal is nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hűtőládában mindig tartalékolok kimagozott gyümölcsöt. Különösen szeretjük télen a forró gyümölcsös sütiket.  Amikor a tésztát a nagymamám készítette, soha nem mérte a hozzávalókat,.tőle tanultam az arányokat.És hogy mennyi a kanálfej, hát egy evőkanál zsír. Nagyjából annyira púpos, mint a kanál feje.    

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megsütöttem egy kis módosítással. A fele lisztet teljes ki?rlés?re cseréltem, és édes, fahéjjas túrót kentem az alsó tésztára. Erre jött a gyümölcs. Isteni lett!

Törölt felhasználó

Ahogy leírtad elhiszem, hogy "isteni" lett. Túrósan almásan meggyes-mákosan én is szoktam készíteni.

Törölt felhasználó

Nyáron biztosan megcsinálom úgy, ahogy írtad, friss gyümölcsb?l. Annál jobb nincs. És az tetszik igazán, hogy ez nem is cseresznyés lepény, hanem lepényes cseresznye, mert több a gyümi mint a tészta! Köszönöm a receptet!

manócska2010

Szia! Nagyon tetszik a recept és szeretnám kipróbálni. Mekkora méret? tepsiben kell sütni? Mekkora h?fokon? Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv Manó

Törölt felhasználó

Az én tepsim amiben sütni szoktam régi gáztepsi, 30x36 cm. 180 fokon sütheted nyugodtan a teteje megmutatja ha szépen pirosodik, hogy mikor kész. Id?t nem szeretnék mondani, mert a süt?k nem egyformán sütnek.Üdv Marika

Keri

Ez volt édesanyám egyik szülinapi sütije!!nagyon jól sikerült!!!:-)))egy kicsit át variáltuk,:egy nagy tepsi felébe tettük az almás részt a másikba meg a túrós felét!!!a tésztájába tettünk egy kis mézeskalács f?szert is!!!hát mondanom se kell,hogy milyen finom illatok voltak miközben sült!!??!! Isteni lett:-)))) Köszönöm:-)))))))

Törölt felhasználó

Mit jelent az, hogy 2 kanálfej zsír? Ha margarinnal szeretném készíteni, akkor mennyi kell bele?

Törölt felhasználó

A kanálfej ev?kanalat jelent jó púposan legyen a zsír vagy a margarin. Kocka Rámával is készítheted nyugodtan azzal is jó lesz.Csak ne poharas, vagy alacsony százalékú vizes margarint használj, mert akkor kemény lesz a tészta. Azért zsírral szoktuk, mert finomabb a tésztája mint margarinnal.!

domino

Nem túl sok a 70 dkg liszt, nem lesz túl sok a tészta? Én akkor használok ennyit, ha dupla adagot sütök. De ha jó, akkor jó!

Törölt felhasználó

A tepsi amiben sütni szoktam 30x34 cm. Nem lesz sok a tészta, mert ha nagyon vékonyra nyújtanám elázna a sok töltelékt?l. Én megszoktam pakolni gyümölccsel tisztességesen.

Törölt felhasználó

Ahh isteni, épp e pillanatokban sül, nagyon finom illatok vannak. Én ?szibarackot málnát és meggyet tettem bele. Nagyon köszönöm a receptet!!!

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért! Nagyon guszta!! Van sok ribizlim a mélyh?t?ben.....tán azzal is jó lenne?

Törölt felhasználó

Nekem most sül a süt?ben,de nagyon nehéz volt kinyújtani,olyan gumis,nehéz volt a tészta,pedig egy kis tejet is adtam hozzá.Talán tejfölb?l kellett volna egy nagyot használni kicsi tégelyes helyett? Remélem azért puha lesz ha megsült,a tied olyan jól néz ki.

Törölt felhasználó

Ma ebédre megsütöttem, de nem hozta el a várt eredményt. Nagyon száraz és vastag volt a tészta. Semmit nem szívott be a cseresznye levéb?l. Ráadásul majd másfél órán keresztül sütöttem, de a még így is nyers tészta íz? lett. Lehet én rontottam el valamit nagyon... sajnálom, mert jónak t?nt a recept :(

Törölt felhasználó

Szia A31 és Dudki! Nagyon sok múlik a liszt min?ségén, de ha száraz a tészta mikor gyúrjátok össze, és nem akar összeállni, lehet hogy kicsivel több zsír, és tejföl segít rajta.A tej sem rossz ötlet, csak attól keményedik a tészta sütés közben.A tésztának rugalmasnak kell lennie, ha vastag és nagy a tepsiben a kinyújtott tészta nem kell mindet beletenni, inkább megsütni egy másik tepsiben . Sajnálom, hogy nem igazán sikerült, mert én nagyon régen tanultam és mindíg így készítem. Igaz a nagymamám soha nem méregtette, hanem mindíg arra tanított, hogy érezzem a kezemmel a tésztát, hogy kíván e még valamit. Ha nagyon leves a cseresznye, vagy a meggy sz?r?be kell tenni és le kell csepegtetni, és nem rontja el ha kevés morzsát, vagy darát hintessz rá, mert akkor nem ázik el a tészta. Remélem tudtam nektek segíteni. Szép napot Marika

Törölt felhasználó

Ugyanúgy jártam mint A31: a tésztát nagyon nehéz volt nyújtani, pedig az el?írtnál több zsiradékot és még tejet is tettem bele. Rugalmas volt, kinyújtottam és már ugrott is vissza, még a tepsiben is sülés közben zsugorodott. Miután megsült, a teteje olyan kemény volt mint a kenyér héja, nem lehetett vágni,és nem is szívott magába semmit a léb?l. Több száz süteményt sütöttem már életemben, de ilyen rosszul még sosem sikerült. Valószín?leg valamelyik összetev? min?sége,típusa nagyon fontos (talán a liszté, de mindig ilyet használok), mert láthatóan másoknak azért itt-ott sikerült.

Törölt felhasználó

Sajnos nekem sem sikerült, száraz és íztelen lett a tészta. Valamit nagyon elrontottam:( pedig elég sok tejfölt tettem bele mégis száraz!

Törölt felhasználó

Szia Marika! Ma végre már szedtünk egy kis korai meggyet és elkészült.Nagyon finom lett! Kicsit féltem mert el?tem többeknek nem sikerült.Valaha szegény dédi sütött uganilyent. Régi ízeket illatokat és emlékeket ébresztettél ma bennünk. Köszi a receptet!Viki

iyalekhue

Megsütöttem és nagyon nagy sikere lett.Isteni a tésztája finom puha, omlós!! Köszönöm a receptet! Elmentve!

vityo

Ma megsütöttem én is, de én is a (kicsit) kudarcosok táborát er?sítem. A tészta kemény lett, még melegen is nehezen volt vágható. Ízre mondjuk király, el fog fogyni így is, az már most látszik! Remélem legközelebb jobban sikerül. Amúgy tejfölt is többet tettem bele én is, és mégis.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek