r
Nosalty Logó

Cruller

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Cruller
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

mázhoz

tetejére

Összesen 554 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

mázhoz

tetejére

Összesen 2215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

mázhoz

tetejére

Összesen 235 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 554 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

tésztához

mázhoz

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A vizet a sóval és a vajjal felforraljuk. Csomómentesen belekeverjük a lisztet. A keverést addig folytatjuk a tűzön, amíg sima, egynemű tésztát kapunk, ami leválik az edény aljáról.
  2. A tésztát ezután egy mélyebb edénybe (üstbe) tesszük át, és kicsit hűlni hagyjuk. Majd egyenként beledolgozzuk a nyers tojásokat.
  3. Sütőpapírból kisebb négyzeteket vágunk, és megolajozzuk a papírok egyik felét. A tésztát csillagcsövű habzsákba tesszük, és egy-egy karikát spriccelünk az olajozott sütőpapírra.
  4. Az olajozott papírról a karikákat óvatosan beleejtjük a forró olajba, és mind a két felét világosbarnára sütjük. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük.
  5. A porcukrot jól kikeverjük a mézzel és a tejjel. Ebbe mártogatjuk a fánkok tetejét. A fánkokat egy tálcára tesszük, és megvárjuk, míg rászilárdul a máz.
  6. A félig megszilárdult máz tetejét megszórjuk porcukorral. Így hamarabb rászárad a máz.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2572
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 11.

Ajánló

A papírnégyzetek nagysága attól függ, mekkora fánkokat szeretnénk sütni. A fánkot nagyon forró, bő olajban kell sütni!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cruller
Lizinka_ 588 recept

Ennek a könnyed, francia fánknak a receptjét barátnőm nagy lánya hozta Londonból. A fánk francia eredetű, de én mégis az angol receptet osztom meg veletek. Ha jól készítjük, valódi ínyenc csemege!

Hozzávalók

tésztához

mázhoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek