Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos palacsinta - Crêpe Suzette

Narancsos palacsinta - Crêpe Suzette
Narancsos palacsinta - Crêpe Suzette
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus francia desszert, amely talán a palacsinta egyik legismertebb változata.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A narancsos mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tojásokat verjük habosra egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd pedig a tej felét. Robotgéppel keverjük simára a tészát, ezután mehet hozzá a maradék tej, majd pedig az ásványvíz.
  2. Legvégül keverjük hozzá az olvasztott vajat is.
  3. Hűtőben legalább egy órát pihentessük.
  4. A palacsintákat vajjal vékonyan kikent serpenyőben süssük ki.

A narancsos vajhoz

  1. A narancsos vajhoz zöldséghámozóval vágjuk le egy narancs héját, majd vékonyan szeleteljük fel.
  2. A narancsok levét facsarjuk ki.
  3. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a narancslevest és nagyjából az egyharmadára visszaforraljuk, amíg jó sűrű nem lesz.
  4. Adjuk hozzá az előzőleg felvágott narancshéjat, valamint és a Grand Marnier-t, főzzük egy percig, majd adjuk hozzá az összehajtogatott palacsintákat. Forgassuk a szószba, majd tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 987
elküldve: 2
receptkönyvben: 186
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia palacsinta, narancsos palacsinta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Tue, 2015-04-14 12:34

Kedves Márti,

Amennyiben követed a recept utasításait és csak tejet használsz hozzá, akkor alapvetően vastagabb palacsintáid lesz. Így, Ezzel a mennyiséggel 10-12 jön ki, attól függően, milyen nagyra csinálod. Szóval mindent ugyanúgy kell csinálni, mint a hagyományos palacsintasütésnél.

ízHUSZÁR

andraszagon
andraszagon Tue, 2015-04-14 10:01

Pedig jó! A grand Marnier helyett Cointreaut használok.
Eddig még senki sem panaszkodott, hogy ez nem egy jó deszert.

962
tojás 4 db
1 csipet
cukor 1 ek
finomliszt 400 g
tej 5 dl
szódavíz 5 dl
vaj 100 g
cukor 3 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 3 narancsból nyert
grand marnier 0.5 dl
vaj 100 g