r
Nosalty Logó

Crab cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Crab cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1271 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 317 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1715 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2641 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rákhúst jól kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne nedvesség.
  2. A petrezselymet apróra vágjuk, a sós kekszet összetörjük, a paprikát apró kockákra vágjuk, az újhagymát vékony karikára. Az összeset egy tálba tesszük, hozzáadjuk a worcestershire-t, a majonézt, mustárt, sózzuk, borsozzuk, ráütjük a tojást, és jól összedolgozzuk.
  3. Ha a massza homogén, hozzáadjuk az rákhúst. Ha nagy darabokban lenne, kicsit összetörjük, szálasabbra szedjük. Összedolgozzuk.
  4. Ha kész, hűtőbe tesszük egy jó órára.
  5. Ha letelt az idő, vegyük elő, és formázzunk belőle óvatosan 4 pogácsát. Ne legyen túl vékony, mert kiszárad. Ha szép, egyenletes oldalakat szeretnénk neki, habkártyával simítsuk el az oldalukat.
  6. Forgassuk zsemlemorzsába finoman - nem húst panírozunk, nem kell, hogy teljesen lefedje. Szórjunk rá 1-2 teáskanálnyi szezámmagot, kicsit lapogassuk le a kezünkkel. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
  7. Az olajat tegyük serpenyőbe, forrósítsuk fel, és 3-5 perc alatt süssük át mindkét oldalát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3027
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Ajánló

Friss salátával, citromlével, majonézzel a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maryland egyik legismertebb fogása. Hamar elkészül, és nagyon finom. Egyetlen baj van vele, hogy az eredetileg tarisznyarákból készül, és ahhoz nagyon nehéz itthon hozzáférni. Folyami rákból legalább olyan jó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek