r
Nosalty Logó

Couronne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Couronne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 709 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 3545 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 709 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.3 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 3545 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 339 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Egyik oldalára szórjuk a sót, a másikra az élesztőt.
  2. A vajat megolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk, és tojást enyhén felverjük.
  3. A tejet, a vajat és a tojást a liszt tetejére öntjük, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  4. Konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a brandybe kb. 20 percre.
  2. A puha vajat és a tojást kézi mixerrel krémesítjük.
  3. A vajas tojáshoz adjuk a kicsavart aszalt gyümölcsöket, az apróra vágott mogyorót, a vanília kikapart magját, a porcukrot és a narancs lereszelt héját.
  4. Jól kikeverjük.
  5. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és belekenjük a vajas krémet.
  6. Feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk. A két csíkot lazán egymásba fonjuk, majd koszorú formába igazítjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és még egy fél órát kelesztjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A bevonáshoz

  1. A még forró kalácsot megkenjük a baracklekvárral. Ha kicsit hűlt, rászórjuk a porcukrot és mandulát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13611
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia karácsonyi kalács - nagyon illatos, és nagyon gyümölcsös!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek