r
Nosalty Logó

Citromtorta 7. - tejszínes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta 7. - tejszínes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 824 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4948 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 824 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    365.6 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4658.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 4948 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásból, a cukorból, a lisztből és a sütőporból a szokásos módon piskótát készítünk.
  2. A kész piskótalapot visszatesszük a tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
  3. Lereszeljük a citromok héját. Egy tálba öntjük a Crème fraîche-t, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük az összetevőket.
  4. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  5. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze. (A Duble cream-re ez nem vonatkozik, mert ebben az esetben egy nagyon masszív tejszínhabot, majdnem krémet kapunk. Vigyázni kell, mert túlkeverés esetén vajjá válik a tejszínünk!)
  6. Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskótalapra kenjük, kirakjuk babapiskótával, majd a krém másik felét a babapiskóták tetejére simítjuk.
  7. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt.
  8. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű-levelekkel, friss mentával díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18699
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Ajánló

Az előkészületi időt csak találomra írtam. az alapanyagok minőségétől is függ.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a desszert.eu oldalon találtam, Barakonyi Krisztina nevű hölgy receptje. A recepten annyit változtattam, hogy tejföl helyett Crème fraîche-t használtam. Illetve 26 cm-es tortaforma helyett 24 cm-est használtam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek