Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-vajas bárányborda olaszos körettel

Citromos-vajas bárányborda olaszos körettel
Citromos-vajas bárányborda olaszos körettel
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a szakács Bátyámat illeti igazából, de annyira finom volt, hogy muszáj volt feltennem ide. A fotós viszont 100%-ban én voltam.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 12 db bárányborda

Páchoz:

  • olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél citrom leve és héja
  • 4 db babérlevél
  • 4 db újhagyma nagyobb darabokra vágva

Továbbá:

  • 12 db koktélparadicsom
  • 50 g vaj
  • só 
  • frissen őrölt fekete bors
  • citrom másik fele
  • olívaolaj

ajánlat

Krumplipürét készítettünk hozzá, amit egy kis pestóval és rukkolával bolondítottunk meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pácot elkészítjük, a húst megborsozzuk, majd belehelyezzük a pácba, és 1 napot hűtőben érleljük, ezalatt négyszer-ötször megforgatjuk.
  2. A húst kiszedegetjük, majd megsózzuk, még egyszer megborsozzuk.
  3. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a báránybordák mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  4. A pácban maradt újhagymát, fokhagymát is mellédobálhatjuk, vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  5. A kettévágott  koktélparadicsomokat is megfuttatjuk.
  6. A legvégén hozzáadjuk a vajat és a citrom levét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 14 932
elküldve: 9
receptkönyvben: 138
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt bárányborda, báránysült, citromos bárányborda

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-05-07 19:03

Szia Mercedes!
Megláttam a receptet és azonnal tudtam, hogy ez tőled származik. Ki fogom próbálni, mert minden benne van, amit szeretek. Köszönöm a receptet. Üdv: Évi néni

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2013-05-09 09:02

Szia Èvi néni!Köszönöm,kedves Töled,habár most csak fotós voltam ennél a receptnél,illetve én mondtam meg,hogy milyen ízesíésü legyen a bárány.Görögországban evett a Párom citromos bárányt,nagyon finom volt,innen jött az ihlet :)
Szép napot!Üdv:Merci