r
Nosalty Logó

Citromos-sajtkrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Citromos-sajtkrém torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Összesen 493 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Összesen 2953 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Összesen 307 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 493 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 2953 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit egy tálban összegyúrjuk, hogy sima egyenletes masszát kapjunk, majd egy kisebb 15(-20) cm átmérőjű bélelt tortaformába öntjük.
  2. Előmelegített sütőben sütjük 20 percig, ekkor tűpróbát végzünk, és ha még igényli, akkor 5-10 percig sütjük. Majd kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez habosra keverjük a porcukrot a vajjal majd hozzáadjuk a krémsajtot, és azzal is homogénné keverjük. Majd apránként adagoljuk hozzá a citrom levét. Ízlés szerint fél-egy egész citrom levét beletehetjük, azonban figyeljünk arra, hogy a sok citromlé folyóssá teszi a krémet. Így ha nagyon citromosra szeretnénk, akkor szerencsésebb citrom eszenciával dolgozni, hogy keményebb krémet kapjunk, amivel könnyebb a tortát megtölteni.
  4. Kandírozott citromhéj elkészítése: a 2 citromot alaposan megmossuk, majd zöldségpucolóval levágjuk a héjukat, és éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Kis edényben annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Mikor felforrt a víz, frissre cseréljük. Ezt háromszor ismételjük, majd leszűrjük a héjat, és rászórunk 2 ek cukrot, és ha nagyon száraza szűrtük, akkor egy ek vizet, majd visszatesszük a tűzre, és addig forraljuk néha megkeverve, amíg a cukorról a víz el nem forr. Vigyázzunk, nehogy karamellizáljuk a cukrot! Ha elforrt a víz, kitesszük a citromhéjakat szilikonlapra vagy alufóliára, és hagyjuk kiszáradni.
  5. Ha kihűlt a tortalap, akkor összeállítjuk a tortát: kettévágjuk a tortalapot, és a krém 1/3-ával megtöltjük, majd kívül is bevonjuk a tortát. Ha marad krém, nyomózsákkal díszíthetünk. A kandírozott citrommal célszerű a tálaláshoz közeli időpontban díszíteni a tortát, mert a krém nedvesség tartalma miatt megpuhulhat a citromhéj.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13291
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Ha nem szeretjük a citromtortát, akkor a citromot kihagyva a krémből egy nagyon jó alapkrémet kapunk, amit remekül lehet ízesíteni vaníliával, kakaóval, olajos magvakkal; vagy akár gyümölcsösre is elkészíthető, ha liofilezett gyümölcsport rakunk bele, mert remek ízt ad, és mivel vízmentes, nem hígítja a krémünket.

Receptkategóriák

Citromtorta megrendelést kaptam az idei összevont szülinapi zsúrra. Régebben csináltam már, de a főzött krémes változattal, amit szintén szeretek, de nem kedvelem a pepecselést. Kb. fél éve viszont odavagyok a krémsajtos krémekért, mert gyorsan elkészíthető, remek állagú krémet kapunk, aminek ráadásul fincsi joghurtos íze is van (legalábbis annak a krémsajtnak amit nálunk a házi tejesnél lehet kapni).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kandírozott citromhéjhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek