r
Nosalty Logó

Citromos-paradicsomos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Becsei Ágnes
Citromos-paradicsomos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2905 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 485 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1435.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 2905 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    301 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymákat megtisztítjuk és 8 darabba vágjuk.
  2. Az egyik citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A másikat felszeleteljük vékonyan.
  3. A fokhagymát meghámozzuk, és egy tálba nyomjuk. A reszelt citromhéjat, az oregánót és 4 ek olajat hozzáadunk, megsózzuk, megborsozzuk és simára keverve a combokra kenjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  4. A hagymát a maradék olajon serpenyőben aranybarnára sütjük, és a combokat egymás mellé belefektetjük.
  5. A sütőben (4-5. fokozat) 10 percig sütjük, majd a húst megfordítjuk, és a citromkarikákat ráfektetjük. A húslevessel és a citromlével meglocsoljuk, és még 20 percig sütjük.
  6. A csirkecombokat és a citromszeleteket kivesszük, és melegen tartjuk. A mártást turmixoljuk, és a paradicsompürét belekeverjük. Ízesítjük, felforraljuk, majd a csirkecombokra locsolva, a citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3105
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Ajánló

A sütési idő sütőnkét eltér! Én rizi-bizivel tálaltam, de ettük már krumplipürével is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos-paradicsomos csirkecomb
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyás étel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.