r
Nosalty Logó

Citromos joghurttorta Helgától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Citromos joghurttorta Helgától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Összesen 409 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Összesen 3276 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Összesen 171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 409 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3235.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 3276 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és beleforgatjuk.
  2. A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, ráöntjük a tésztát, és megsütjük. Kihűtjük, és magas tortagyűrűt helyezünk köré.

Pudingkrém

  1. A citromlét összekeverjük a cukorral és a pudingporral, és állandó kevergetés közben felfőzzük.
  2. Még melegen ráöntjük a tésztára. Kihűtjük.

Joghurtkrém

  1. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A citrom levét felmelegítjük, majd az előírás szerint beáztatott zselatint kinyomkodjuk, beletesszük, és tovább melegítjük, míg fel nem olvad. (Nem forraljuk!)
  4. Apránként állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a joghurthoz. Végül beleforgatjuk a hulalát. A tortánk tetejére öntjük. Néhány órára hűtőbe helyezzük.

Díszítés

  1. Díszíthetjük olvasztott fehér csokiba mártott citromkarikákkal, citromfűvel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 666
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 75064
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy nagy ciprusi citromot (bio), gondoltam, itt az ideje a citromos tortának.

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Joghurtkrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek