r
Nosalty Logó

Citromos-csirkemájas tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Citromos-csirkemájas tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1545 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3086 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2756.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    991 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4243 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1545 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1981 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8487 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 3086 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citrom héját vékony, hosszú csíkokra vágjuk és egy órára beáztatjuk a kifacsart citromlébe.
  2. A megtisztított májat evőkanálnyi olívaolajba forgatjuk, majd felhevített serpenyőben néhány perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha kívülről már szép barna, de belül rózsaszín marad.) Konyhai papírtörlőn félretesszük a csirkemájakat.
  3. A szószhoz az alaplevet a serpenyőbe öntjük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, a tejfölt, a sajt felét, és sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük. A citrom levéből is tehetünk a szószhoz ízlés szerinti mennyiséget. A maradék olívaolajat is a szószhoz keverjük, összeforraljuk és kész.
  4. A tésztát kifőzzük (roppanósra!).
  5. Közben a kis edényben felforrósítjuk az olajat, és pár pillanat alatt kisütjük benne az előzetesen lecsepegtetett citromhéjat. (Vigyázzunk, hamar megsül, és könnyen megég: célszerű szűrőkanállal kiemelni az olajból.)
  6. A sült csirkemájakat a tésztához keverjük, nyakonöntjük a szósszal, durvára vágott petrezselyemmel, a maradék sajttal és a citromhéjforgáccsal meghintve azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32758
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szakácsok Könyvében bukkantam erre a tésztareceptre. Zseniálisan egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek