r
Nosalty Logó

Ciorba de perisoare

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Ciorba de perisoare
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1659 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6473 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 414 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    25891 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3484 micro
Összesen 1659 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    717 micro
  • β-karotin
    1876 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
  2. A húsgombóc: a darált húst és a megmosott rizst a tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük, 5-10 percre félretesszük. Apró gombócokat formálunk, a leveshez adjuk, és továbbra is kis lángon 30 percig főzzük. Közben finomra vágott petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítjük.
  3. Végül hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és a finomra vágott lestyánt is, és kb. tíz perc alatt készre főzzük.
  4. A hőt elzárjuk alatta, és lefedve hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes előző napon elkészíteni, mert úgy még finomabb.
  5. Az eredeti receptben ciberét használnak a savanyításhoz. Ezt a receptet egy régi újságban találtam, és érdemes volt kipróbálni, mert nagyon finom.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1331
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 192371
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ciorba de perisoare
Katharosz 498 recept

Erdélyben többféle csorba is létezik, kellemesen savanykás ízű, pikáns leves. Az eredeti receptben ciberét használnak a savanyításhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek