r
Nosalty Logó

Churros - spanyol édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Churros - spanyol édesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

Összesen 910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

Összesen 3641 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

Összesen 247 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3641 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 247 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

Elkészítés

Az édességhez

  1. Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre.
  2. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára.
  4. Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen), és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.
  5. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra (célszerű eldobható habzsákot használni, nekem az anyag nem vált be, kifolyt mellette a tészta).
  6. Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat (célszerű egy háztartási olló használata, amivel le tudjuk vágni a habzsákból kijövő fánkcsíkokat).
  7. Hamar sül, amint pirul, már kész is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 258
  • 7 napos nézettség: 1936
  • Össznézettség: 482268
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Ajánló

Fánkkedvelőknek ajánlom. Gyorsan kész, és tényleg nagyon finom.

Receptkategóriák

Sokszor készítettem már ezt a típusú spanyol édességet. Nagyon szeretjük. Kell egy kis rutin a habzsákos részhez, de megéri elkészíteni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! Érdekl?dnék, hogy a vanília kivonatot lehet kapni boltban,vagy az tulajdonképpen vanília aroma?Vagy mi? Nagyon érdekes a recepted,tetszik! Köszi a választ! Üdv.:Szneki

Emőke

Kedves Szneki! Válaszoltam, csak nem a kommented alá. :) (bocsánat, elnéztem :D) üdv. Em?ke

Emőke

Kedves Szneki! Én Bp-en a Culinarisban szoktam venni, "pure vanilla extract" névvel kapható. De simán lehet használni vaníliás cukrot is. :) Vagy tudsz házilag is készíteni: 2 dl vodka, bele 2-3 hosszában vágott vaníliarúd és hagyni ázni (ha sötétedik a lé az a jó, így egyre intenzívebb íze lesz) :) A blogomon pedig megtekinthet? a csillagcs? (mert ez szokott még gondot okozni. üdv. Em?ke

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen , hogy feltetted ennek a finomságnak a receptjét, nagyon megörültem neki! :-o Éva-Anyóca

Emőke

Nagyon szívesen! :) üdv. Em?ke

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! Köszönöm a választ,ki fogom próbálni,sztem vaníliás cukival,az egyszer?ség kedvéért:)

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a remek receptet! A fánkjaim sosem voltak az igaziak, de ez tökéletes lett. Dupla adaggal kezdetem, de azt hiszem nem fog ránk possadni, örülök, ha estig kitart :) Vanília kivonat nélkül csináltam, és a habzsák a 3. darab után feladta a harcot, így kézzel formáztam a rudacskákat, de szerintem így is hangulatos. Azt hiszem nálunk gyakori vendég lesz, köszi még egyszer! Lini

Emőke

Kedves Lini! Nagyon örülök, hogy így ízlik! :) /Nálunk is gyorsan fogy. :D/ Habzsákból én eldobhatósat használok, azzal jól m?ködik. :) üdv. Em?ke

lilocico

Kedves Em?ke! Ebb?l kb hány darab jön ki?

Emőke

Kedves lilocico! Hát ugye függ, hogy mekkorákat nyomsz ki a habzsákból, nekem kb. 30 db biztos lett bel?le.

Törölt felhasználó

szia, én ma megcsináltam a receptedet, az íze nagyon finom, de nekem nagyon puha lett az állaga a kész fánkoknak, gondolom keményebbnek kell lennie, nincs ötleted mi lehetett a gond? el?re is köszi

Emőke

Szia! Mármint a kisült fánkoknak? Elvileg kívül ropogós, belül puhább a tésztája. Sütés el?tt pedig közepesen kemény, szóval pl ollóval simán lehet levagdosni a habzsákból. (A tojásra tudok még gondolni, az lehet gond, lehet nagyobb volt?)

Törölt felhasználó

szia, hát nekem nem volt olyan kemény, és házi tojást használtam hozzá, lehet hogy abból kevesebb kellene, köszi az infot :)

Törölt felhasználó

Muszáj lesz beszereznem egy habzsákot, mert annak hiányában kanállal kellett szaggatnom ezt az isteni tésztát:) de így is m?ködött, szóval köszönöm szépen a receptet:)

Emőke

:))) örülök, hogy ízlett! :) üdv. E.

csilla88

Nagyon szépen köszönjük ezt a receptet!!!! Legközelebb dupla adagot kell készítenem, mert ez egyb?l elfogyott :). Nekem sincs habzsákom, de szerencsére tudtam nyomni zacskóból, csak a legvégén szakadt el :)

Hamcsa

Megsütöttem, nagyon finom, köszönöm a receptet!

Emőke

Szívesen! Örülök, hogy ízlett! :)

vadgesztenye

Spanyolországban sósan adták, nagyon finom volt. Nekünk is van ilyen mégpedig a tolófánk. Azt írtad, hogy kifolyt a tészta, ha mondhatom, az égetett, forrázott tésztákba egyesével kell a tojást beledolgozni, így tésztának jobb tartása lesz. A tiéd nagyon szép lett. Gratulálok! Erzsi

Emőke

Szia Erzsi! Köszönöm. :) A tojásokat én is egyenként tettem bele, a habzsák min?sége nem igazán volt megfelel?, ezért folyt ki a tészta. De az eldobhatóval semmi problémám nincs. :) üdv. Em?ke

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Köszönjük :) Én vanília aromával és vanilin cukorral helyettesítettem. De így is nagyon nagyon tetszett nekünk.. Hamar el is fogyott... :))) Üdv. Butti

Emőke

Kedves Butti! Örülök, hogy ízlett! :) üdv. E.

amanda

szuper recept, egyszer? és nagyszer?! mi tésztanyomóval nyomtuk, tökéletes lett

Hozzávalók

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek