Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje

Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje
Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok csirkepörköltje egy autentikus mediterrán egytálétel. A cacciatore, más néven csirke vadász módra friss, zamatos alapanyagokból készül. A csirkén kívül van benne gomba és paradicsom is, de a ragu lelke igazából a fantasztikus aromájú hozzávaló: a kapri, illetve az olajbogyó. Intenzív ízükkel adják meg a fogás jellegét. Egyszerűen elkészíthető és sokakat jól lakathatunk vele. Tálalhatjuk tésztával, vagy ha hagyományőrzők szeretnénk lenni, készíthetünk hozzá puliszkát is.
 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb lábosban az olívaolajat felhevítjük, és belehelyezzük a csirkecombokat. Sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-5 perc alatt. (Érdemes letakarni, mert a combok kissé "köpködnek" a forró olajban.) Ezután a pirult combokat kihalásszuk a lábosból és egy tányéron félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük lepirítani a szeletelt hagymát, az apróra vágott fokhagymát és a kaliforniai paprikákat. Ezt követően a szeletelt gombát is rádobjuk. Az apróra vágott rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük.
  3. Miután a zöldségek alaposan lepirultak, felöntjük a kétféle paradicsommal és a vörösborral. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Kissé összeforraljuk, majd jöhetnek vissza a csirkecombok ebbe a csodálatos "fürdőbe".
  4. Lefedve 35-40 percig főzzük az egészet. Ezalatt a szószunk besűrűsödik, a combok omlósra puhulnak és tökéletesen összeérnek az ízek.
  5. Amikor készen vagyunk, az utolsó művelet, hogy megszórjuk az egészet kapri- és olívabogyóval, ez az étele különlegessége.
  6. Spagettivel tálaljuk, vagy ha még autentikusabbak szeretnénk lenni, akkor polentával.
  7. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 100
össznézettség: 10 726
elküldve: 6
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1141 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

793
csirke alsócomb 3 db
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
zöld kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
csiperkegomba 150 g
rozmaring 2 szál
bazsalikom 1 marék
konzerv paradicsom 400 g
paradicsomlé 5 dl
száraz vörösbor 1 dl
kapribogyó 3 ek
olajbogyó 100 g
spagetti tészta 300 g
chilipehely 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint