r
Nosalty Logó

Búzasörös disznósült burgonyagombóccal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Búzasörös disznósült burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 542 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3249 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 542 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    330.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    3548 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1857.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    13728 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 3249 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húshoz készítünk egy őrölt paprikából, őrölt köményből, sóból és borsból álló marinádot, ezzel bekenjük, majd alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap, kb. 4 órával az étkezés előtt nekilátunk az előkészületeknek.
  3. A húst egy tűzálló pecsenyesütőben disznózsíron minden oldalára lepirítjuk. Ehhez a sütőt 250 fokra melegítjük elő, a pirítást a bőrös oldalával kezdjük, majd minden oldalán elvégezzük ugyanazt a műveletet (15 perc a bőrös felén, 10-10 perc a többin).
  4. Ezt követően hozzáadjuk a csontot és további 30 percig tovább pirítjuk. Időközben felszeleteljük a hagymát, negyedekre vágjuk a fokhagymát és feldaraboljuk a zöldségeket, majd a húshoz adjuk és felöntjük egy kevés alaplével és sörrel. Ekkor a sütőt lecsavarjuk 180 fokra és megközelítőleg 2,5 órán keresztül pároljuk. Ne felejtsük el a húst sörrel és alaplével időről időre meglocsolni!
  5. Hogy a 2,5 órát hasznosan töltsük, nekiláthatunk a burgonyagombóc elkészítésének, amihez 1 kg hámozott, főtt burgonyát megtörünk, összekeverjük 0,5 kg liszttel, 30 g vajjal, 1 tojással, sóval és reszelt szerecsendióval, és tésztává gyúrjuk. A tésztából gombócokat formálunk és gyöngyözve forró vízben addig főzzük, míg a gombócok fel nem jönnek a felszínre.
  6. Végre elkészült a disznósültünk, letelt a 2,5 óra. Ekkor kivesszük húst a tálból, pici időre félretesszük, majd a szószt és a zöldségeket egy szűrőn átszűrjük. Gyorsan visszatesszük a húst a már kikapcsolt, de még tűzforró sütőbe, és tálalásig ott tartjuk.
  7. Az átszűrt lét egy serpenyőbe tesszük és szószt készítünk belőle (=felforraljuk, és egy teáskanál ételsűrítőt adunk hozzá).
  8. Kész is volnánk. A sültet felszeleteljük, tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a szósszal és burgonyagombócokkal körítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11019
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Egy pohár világos vagy sötét búzasör, radler vagy világos sör jól csúszik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ooh, azok a fantasztikus németországi hétvégék a dunkles Weizenbierrel meglocsolt Schweinebratennel és az ehhez dukáló Kartoffelknödellel és Blaukrauttal. Fáj a szívem, hogy már nem ott élek. No de sebaj, ezt az életérzést hivatott ez a recept felidézni. Ezúttal a Blaukraut (lila káposzta) elmaradt, mert nem találtam sehol vörösáfonyalekvárt, de szerintem így is isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek