r
Nosalty Logó

Burgonyaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 176 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 530 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 66 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    859 micro
  • β-karotin
    2875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 176 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4646.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    3983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    8626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2839 micro
Összesen 530 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    321 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    321 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd egyformán apró darabokra vágjuk (kb. fél centis kockákra).
  2. Lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomot, sóval ízesítjük.
  3. Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
  4. Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
  5. Tálalás előtt a hagymát és a paradicsomot kidobjuk a levesből.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 653
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 397
  • Össznézettség: 352095
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors leves, hétköznapokra.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek