r
Nosalty Logó

Budai szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Budai szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8819 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    512.7 g
  • Telített zsírsav
    309 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.4 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3576 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3505 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 8819 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetjük 3/4 órát.
  2. A krémhez a cukrot folyamatos kevergetéssel karamellizáljuk, ha teljesen elolvadt és sötétbarna, hozzáöntünk 3/4 l tejet. Addig forraljuk, amíg az összes karamell felolvad.
  3. A maradék hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a karamellás tejből apránként adagolunk hozzá.
  4. Ha kb. egyforma hőmérsékletűek, összeöntjük és sűrű péppé főzzük, hűlni hagyjuk.
  5. A tésztából egy tepsi hátoldalán, forró sütőben két egyforma lapot sütünk (10-10 perc).
  6. A langyos krémalapba beletesszük a jól kikevert porcukros margarint és habosítjuk.
  7. A lapok közé töltjük a krémet, a süti tetejét csokimázzal vonjuk be. Utóbbi készítésének legegyszerűbb módja: kevés tejjel vagy vízzel felolvasztjuk a csokikat, beletesszük az olajat, hogy a máz szép fényes legyen.
  8. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 60461
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten bukkantam a receptre, változtattam némileg az elkészítési módon, vaj helyett margarint használtam, a krémből rögtön dupla adagot főztem, mert nem szeretjük, ha nagyítóval kell keresgélni a lapok között. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek