r
Nosalty Logó

Brownie kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6577 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 550 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    394.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7398.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    3259 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.5 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1388 micro
Összesen 6577 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokit vágjuk kockára, kb. 2/3-át olvasszuk fel gőz fölött. 1/3-át tegyük félre.
  2. A diót késsel vágjuk apróra, és keverjük hozzá az egyharmad csokihoz.
  3. A vajat 100 g cukorral és vaníliás cukorral keverjük habosra. A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét, majd a sárgákat adjuk egyenként a vajas masszához, utána a kissé kihűlt olvasztott csokit, a tejet, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és a darabos dió-csoki keveréket.
  4. Elég sűrű, nehezen keverhető masszát kapunk. Ezt fellazítjuk egy kicsit. Mégpedig úgy, hogy a tojásfehérjéket a másik 100 g cukorral és pici sóval kemény habbá verjük, majd 3 részben hozzákeverjük a csokis nehéz masszához.
  5. Kuglóf vagy más formába töltve kb. 40-45 percig sütjük, légkeveréssel 140-150 fokon, normál sütőben kb. 170 -180 fokon.
  6. Ellenőrizzük, hogy átsült-e egy pálcikával, de mint minden csokis süti, ez is akkor az igazi, ha nem sül túl.
  7. Dekorálhatjuk csak porcukorral vagy csokiöntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 41657
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindegy, hogy milyen csokis süti, torta, csoki szuflé, csokis pie, stb., a receptek mindig hasonlóak, mégis minden alkalommal az elkészítési mód és sütési mód függvényében más-más lesz a csokicsoda íze.:-) Ez a kuglóf inkább a brownie-hoz áll közelebb, de mégsem sűrű és nehéz annyira a tésztája, mint azt egy brownie-tól elvárnánk. Frissen, még melegen az olvadozó csokidarabokkal nagyon finom, szaftos, omlós...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek