r
Nosalty Logó

Brokkolis spenótos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Brokkolis spenótos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 780 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3118 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 216 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5886 micro
Összesen 780 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5440.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    2033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    1588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2102 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    11975 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23545 micro
Összesen 3118 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük /akár egy éjszaka is lehet/.
  3. Töltelék: a brokkolit kisebb rózsáira szedjük, és enyhén sós vízbe roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.
  4. A vajon kissé megfonnyasztjuk az egy centi vastagságúra vágott póréhagymát, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, átforgatjuk, hozzáadjuk a durvára vágott, tisztított, megmosott parajlevelet, és 1 -2 perc alatt átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. A tésztát két zsírpapír között 30 centi átmérőjűre nyújtjuk, kibéleljük vele a pite formát, teljesen a pereméig, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  6. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt elősütjük.
  7. Ezután az elősütött pitére rakjuk a spenótot a brokkolival együtt. A tojásokat kissé felverjük, majd a tejszínt és a tejfölt hozzáadva simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot, és a zöldségek tetejére öntjük, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
  8. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben 25 30 perc, akkor jó, ha a teteje is kissé megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9515
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis spenótos pite
Katharosz 498 recept

Ez egy eredeti svéd pite receptje, nagyon finom, könnyű, akár vacsorának is beillő.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek