r
Nosalty Logó

Brokkolis quiche fokhagymásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Brokkolis quiche fokhagymásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1636 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 150 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4933 micro
Összesen 1636 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni (1-2 óra).
  2. A brokkolit ételpárolóba tesszük és kb. 15 perc alatt megpároljuk.
  3. Vajjal kikenünk egy 4-5 cm mély sütőtálat.
  4. A fokhagymát a vajban megpároljuk, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt petrezselyemzöldet is.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Rátekerjük a nyújtófára és áthelyezzük az előkészített sütőtálba. Széleit megigazgatjuk, kicsit benyomkodjuk a tál pereménél. Sütőpapírt terítünk a tésztára, rizst szórunk rá nehezéknek, és így sütjük 5 percig. Levesszük a nehezéket és a papírt, és további 5 percre még visszatesszük a sütőbe. Az elősütés után, a tésztát azonnal lekenjük a tojásfehérjével, és hagyjuk pár percig, míg rászárad (így a töltelék nem fogja eláztatni a tésztát).
  7. Közben rugós fejű habverővel elkeverjük a tojásokat, a tejszínt és enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
  8. Először a fokhagymás brokkolit terítjük szét egyenletes rétegben az elősütött tésztán, majd nyakon öntjük a tojásos keverékkel.
  9. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt fél órát hagyjuk pihenni, hogy a belseje hűljön egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 19662
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Ajánló

Bármilyen friss zöldségből kipróbálhatjuk, nagyon finom pl. spárgával, zöldbabbal is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerencsés helyzetben vagyok a családommal, mert kevés olyan zöldség van, amit nem szeretnek. A brokkoli sajnos valamiért ezek közé tartozik. Mivel én nagyon kedvelem, nem szerettem volna belenyugodni, hogy a gyerekek nem eszik meg. Eszembe jutott, hogy egy kis leveles tészta és tojás segítségével elrejtem a brokkolit, hátha így nem ütközöm akkora ellenállásba, és legalább megkóstolják. És láss csodát, sikere lett az eddig távolról elutasított brokkolinak! Köszönet érte ennek a népszerű francia lepénynek, a quiche-nek! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek