r
Nosalty Logó

Brokkolis-gombás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dina79
Brokkolis-gombás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 570 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 3415 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 142 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 570 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11217.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2722 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    5915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    958 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1454 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6014 micro
Összesen 3415 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A brokkolit apró rózsákraszedjük, és sós vízben feltesszük főzni. Nem főzzük meg teljesen, csak annyira, hogy még épp roppanós maradjon.
  2. Egy lábasban 2 ek olajat hevítünk, rátesszük a szeletelt gombát, enyhén sózzuk, borsozzuk,és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Közben a póréhagymát vékony karikára vágjuk.
  4. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a felvágott póréhagymát,és addig pároljuk tovább, amíg a hagyma épp megpuhul.
  5. Besamell mártáshoz:10 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzáadunk 5 ek lisztet. Óvatosan megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg!
  6. Ha a liszt megpirult, felöntjük 7 dl tejjel, és csomómentesre keverjük.
  7. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és őrölt szerecsendióval.
  8. Összeforraljuk. Nem lesz túl sűrű, mártás állagú, de pont az a cél, hogy hígabb mártást kapjunk, így a tészta meg tud puhulni sütés közben.
  9. A lasagne összeállításához: egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. Az aljára teszünk egy kevés besamellt, erre teszünk egy sornyers tésztát, ráhalmozzuk a póréhagymás gombát, rászórjuk a brokkolit, öntünk rá a mártásból, majd befedjük a maradék tésztával.
  10. A tészta tetejére öntjük a maradék besamellt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 387
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 20991
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az örök kedvenc!! Legyen szó bármilyen tésztáról, bármilyen szósszal, mártással, raguval... Nálam minden formában nyerő! Anno komoly küzdelmet folytattam a párommal, aki még a spagettit sem akarta megenni... Ma pedig már figyelnem kell, mert hamar képes eltűnni bármilyen tészta étel. :) Szerintem a legsokoldalúbban elkészíthető ételek egyike, mindenki megtalálja a számára tökéletes variációt. Paradicsomos, tejszínes, tejszínes-kapros, besamell, hogy csak a mártásokat említsem. Tölteléknek: darált hús, ragu, zöldségek számtalan változata... A tetején jó sok reszelt sajttal... Csempészhetünk bele füstölt sajtot is! :) Hmm... Azt hiszem látszik az olasz ételek iránti szenvedélyem. :) Ezt a zöldséges változatot először készítettem, de lesz ismétlés!! Már sütés közben mennyei illat lengte be a konyhát... Alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön! :) Jelen esetben nagyobb tepsiben készítettem, ezért nem lett réteges, de nyugodtan lehet kisebb tepsiben készíteni, és akkor több réteget lehet csinálni. Nem lehet nem kipróbálni!!! :)

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek