r
Nosalty Logó

Brokkolis csigák Baklavaria konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis csigák Baklavaria konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csigákhoz

Összesen 369 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csigákhoz

Összesen 738 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csigákhoz

Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 369 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2383 micro
Összesen 738 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A csigákhoz

Elkészítés

A csigákhoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát kb. 15 perccel a csigák elkészítése előtt. Tekerjük ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre. Kenjünk meg vastagon a tésztát a brokkolis krémmel, majd óvatosan tekerjük fel a tésztát és körülbelül 2 cm széles szeletekre vágjuk fel a rudat.
  3. A csigákat helyezzük margarinnal megkent sütőpapírra, egymástól nagyobb távolságokra, hogy a sütőben ne süljenek össze. Minden csigát kenjünk meg enyhén felvert tojással, és kb. 15 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3397
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

A brokkolis-joghurtos mártogató receptje itt: https://www.nosalty.hu/recept/brokkolis-joghurtos-martogato

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pénteki búcsúbuliból maradt a hűtőben egy kis brokkolis mártogató, amit szombaton fel akartam használni valami gyors, de könnyű vacsorához. Amikor találtam leveles tésztát is a hűtőben, már tudtam, mit készítek. 

Hozzávalók

A csigákhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek