r
Nosalty Logó

Briam Esteraki konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Esteraki
Briam Esteraki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 578 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2311 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    6335 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    2437 micro
Összesen 578 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2666.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2525 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9982 micro
  • β-karotin
    25341 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    20845 micro
  • Lut-zea
    9749 micro
Összesen 2311 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    620 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk (a krumplit meghámozzuk), nagyobb darabokra szeleteljük, és egyből belerakjuk egy nagy méretű tepsibe.
  2. Ha ezzel megvagyunk, alaposan megsózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Az oregánót ne sajnáljuk, ez adja a jó kis mediterrán ízét!
  3. Majd meglocsoljuk a paradicsomlével (lehet sűrített paradicsomból is, de akkor hígítsuk vízzel kb.1,5 dl, nem kell túl sok, hisz nem kell, hogy kiérződjön a paradicsom íz). Majd kb. 2 dl olívaolajat is öntünk rá és egy kis vizet is, hogy ne száradjon ki, kb. 1 dl-t.
  4. Ezzel meg is vagyunk, már csak jól össze kell keverni az egészet, én kézzel szoktam, így a legegyszerűbb!
  5. Forró sütőbe tesszük, és ha már látjuk, hogy forr a leve, lejjebb vesszük 200 fokra, kb. egy óra alatt készre sütjük (aki gázos sütőben készíti, érdemes először fólia alatt sütni, mert anélkül sokkal hosszabb ideig fog tartani).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2872
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptkategóriák

Briam Esteraki konyhájából
Esteraki 14 recept

Egy ideje már Görögországban élek, és ez egy igen gyakran készített főétel, ami mellékesen nagyon finom. Remélem, sok otthoninak is elnyeri a tetszését!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek