r
Nosalty Logó

Brassói rakott káposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Brassói rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1385 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    29 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1983.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7166 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1926 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6927 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    2659 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 3721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik felaprított hagymát az olajban megpirítjuk a vékony laskára vágott fehérkáposztával, beleszórjuk a köményt, sózzuk és puhára pároljuk (félidőben vékonyan beleszeleteljük a meghámozott almát).
  2. Ugyanígy járunk el a lilakáposztával egy másik edényben, de ahhoz sót és kevés cukrot teszünk pároláskor.
  3. Olajon megpirítjuk a harmadik fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a pirosparikát és pörköltalapként megfőzzük.
  4. A rizst olajon megfuttatjuk a felkockázott szalonnával, majd ugyanannyi alapleves vízben (leveskockával ízesített vízben) megfőzzük, vagy párolóban megpároljuk.
  5. Ha szeretjük: az apróra vágott, olajon megpirított májat a kész rizshez keverjük.
  6. Egy kimargarinozott tepsibe tesszük a rétegeket: fehérkáposzta fele, rizs, majd hús és lilakáposzta, ismét rizs, hús, majd a fehérkáposzta másik fele.
  7. A tojást kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a rakottast.
  8. Forró sütőben 50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 46942
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Ajánló

Mi jól megtejfölözve fogyasztottuk. Aki nem szereti a csirkemájat ki is hagyhatja, vagy cserélje jóféle kolbászra!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint a rakott ételek feltétlen híve, ezt az édeskáposztás receptet is ki kellett próbálnom. Elég sok edényt elhasználtam főzés közben, de a család szerint megérte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek