r
Nosalty Logó

Bőség karaj szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bőség karaj szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4167 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 834 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10231.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    3466 mg
  • Nátrium
    3858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    1516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 4167 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A disznózsírt felforrósítjuk, és a karajszeleteket elősütjük, ha kész, félretesszük.
  3. A főtt sonkát felszeleteljük. A sajtot lereszeljük, felét félretesszük, a másikat hozzákeverjük a többi alapanyaghoz (majonéz, torma, tejföl), ha kész, félretesszük. A tojást megpucoljuk, felszeljük, a sárgáját félretesszük.
  4. Elkészítjük a besamelt. A 2 evőkanál vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halványra pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük, majd hozzákeverjük a félretett sajtot és tojássárgáját, sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Fogunk egy jénai tálat, kevés zsírt teszünk bele, ráfektetjük a karajszeleteket, megkenjük a tormás krémmel, ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd a tojásokat, és leöntjük a besamelmártásunkkal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3446
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept teljesen saját kitaláció, szeretjük az ilyen "mindent összerakok, aztán mi sül ki belőle" dolgokat. Húsvétra, és persze nem csak arra, szuper mutatós, ötletes! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek