r
Nosalty Logó

Borscs leves Szintike konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szintike
Borscs leves Szintike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 469 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2814 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 51 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1045 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 469 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    4453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    957 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    6268 micro
  • β-karotin
    17297 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4170 micro
  • Lut-zea
    3086 micro
Összesen 2814 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst felöntjük vízzel, és főzzük kb. 1,5 órát. Utána felaprózzuk a húst, nem nagy darabokra. Hozzáadjuk ahhoz a vízhez, amiben főtt.
  2. A hagymát apró darabokra vágjuk, a répát és a káposztát lereszeljük. A céklát vékony csíkokra vágjuk, és ezután megpirítjuk az olajban, amihez hozzáadjuk az ecetet és a paradicsomszószt. Ha a szósz nagyon sűrű, nyugodtan adjunk hozzá vizet, és pároljuk kb. 5-7 percig.
  3. A hagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és összesütjük őket.
  4. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hússal teli vízhez. Megsózzuk.
  5. Amikor a víz újra felfő, adjuk hozzá a káposztát, és főzzük kb. 5 percig nem nagy lángon.
  6. Hozzáadjuk a céklát, és főzzük kb. 10 percig. Ezek után mehet bele a répa és a hagyma. Ezek után mehet bele a babérlevél (de ízlés szerint), ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  7. Adjuk hozzá a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Keverjük meg, és vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni 10-15 percet.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9015
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

A kész ételt tányérba porciózzuk, 1-2 kanál hideg tejföllel "meglocsolva" és a tetejére egy kis petrezselyemlevéllel megszórva ajánlom. A petrezselyemlevél nem fontos, viszont a borscs tejföl nélkül nem az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintike 6 recept

A borscs a szláv országokban és Közép-Európában, főképp Ukrajnában, Oroszországban, Litvániában, Lengyelországban népszerű, a legtöbb esetben céklából készült leves. A felsorolt országokon kívül más nemzetek konyhájának is részét képezi, bár hagyományosan ukrán eredetűnek tartják. (forrás: Wikipédia)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek