r
Nosalty Logó

Borjúsült

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Borjúsült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1566 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 392 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5046.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1566 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
  2. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával.
  3. A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús minden oldalát átsütjük.
  4. Felöntjük kb. ¼ l forró húslevessel, hozzaádjuk a citromszeletet.
  5. Majd 130 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, majd 30 perc múlva a sütőt 160 fokra állítjuk és további 60-60 percig sütjük.
  6. Szükség szerint öntsünk hozzá levest, és a sültet gyakran locsolgassuk a szafttal.
  7. Félidőben a húst megfordítjuk.
  8. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból és melegentartjuk.
  9. A csontokat is kivesszük és eldobjuk.
  10. A sült szaftot felöntjük a maradék levessel és átpaszírozzuk, borral ízesítjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd a hideg vajat hozzákeverjük.
  11. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 54397
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Tálalhatjuk galuskával, rizzsel, tésztával, burgonyapürével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vásároltam egy szép darab borjúhúst és ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek