r
Nosalty Logó

Bolognai lencse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Samy
Bolognai lencse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 653 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3917 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9232 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 653 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5800.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3009 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1973 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55394 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3917 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3365 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A beáztatott lencsét sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.
  2. A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, és kifehéredésig pirítjuk, kb. 10 perc. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk.
  5. Kakukkfűvel és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Lassanként hozzáadjuk a vörösbort, és 10-12 percig pároljuk.
  7. Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 1638
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 113410
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasra volt szükségem, ezért készítettem el ezt a gyors és egyszerű egytálételt. A receptet a Príma Konyha magazinban olvastam.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek