r
Nosalty Logó

Bolognai ahogy Olgi készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Németi Olga
Bolognai ahogy Olgi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 360 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 360 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 1437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk magas lángon, illetve amíg a leve elpárolog. Közben a répákat megpucoljuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Ha a hús leve elpárolgott, megsózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a reszelt répát, aláöntünk 1 dl vörösbort. Továbbra is magas lángon pároljuk. Ha elillant a bor, akkor hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a maradék bort.
  4. A ragut kb. 20 perc alatt készre főzzük mérsékelt lángon. Ha szükséges, 1-2 tk cukorral elvehetjük a paradicsom savanyúságát.
  5. Én makarónival szoktam tálalni. A tetejére reszelt sajtot hintek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18104
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai ahogy Olgi készíti
Németi Olga 105 recept

Nem szeretem az instant dolgokat, így a por vagy üveges bolognait sem. Olaszországban élő rokon elmondta az ő általa ismert bolognai receptjét. Abban zeller (gumó reszelve) is volt, de mivel a családom nem szereti, azt ki szoktam hagyni. Azt gondoltam, talán kell bele oregáno vagy kakukkfű, de egyáltalán nem hiányzik belőle. A férjemnek a makaróni a kedvenc tésztája, így azzal szoktam elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek