r
Nosalty Logó

Birsalma krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Oli
Birsalma krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1275 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 319 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1275 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra.
  2. Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi.
  3. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, egy késsel kikaparjuk a magjait, majd hozzáadjuk a leveshez a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, sóval, citromlével együtt.
  4. Forrás után még 15 percig lassú tűzön főzzük.
  5. Besűrítjük a keményítővel, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer felforraljuk.
  6. Zárjuk le a tüzet alatta és botmixerrel pürésítsük.
  7. Langyosan vagy hidegen, akár kis tejszínhabbal a tetején fogyasszuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 261
  • Össznézettség: 89963
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Találtam otthon néhány szem szép birsalmát és elgondolkodtam, vajon mit lehetne belőlük készíteni. Először a birsalmasajt, majd a kompót jutott eszembe, aztán a rákerestem a neten egyéb receptekre. Ez megtetszett, de kicsit változtattam az arányokon, mert én szeretem, ha nem túl édes egy gyümölcsleves.

Hozzászólások

evacili

Ez egy nagyon finom leves. Most újra ezt csinálok a családomnak. Egyik kedvencünk.

annazsofi

Gyermekkorom gyümölcse unalomig volt...De most újra érdekes és különleges. Szárnyas húslével felengedve milyen finom!Nem émelyg?s,azt az én családom sem kedveli. Ugyanígy, csak s?r?bben készítve nagyon finom a birsalmaszósz is.

Törölt felhasználó

Nem szeretem a birsalmát, de ez a leves mennyei. Tegnap f?ztem. A gyümileveseket melegen szeretem, ezt is forrón eszem. Fantasztikus.

Törölt felhasználó

A birsalma csodálatos , f?leg a f?szerek társaságában! Kicsit kevesebb tejszínnel és egy kevés tejföllel még könnyedebb és pikánsabb!

Törölt felhasználó

Én is most készítem el,kíváncsi vagyok a végeredményre?!

Gretita

A keményít?t ki lehet bel?le hagyni?? Mennyire fontos bele? Keddre készíteném barátomnak névnapjára :)

Törölt felhasználó

Tegnap f?ztem meg a levest! Nagyon ízlett! A Nagymamámnak és a Páromnak is! Pedig a Párom mindig nagy kihívás! :) Ezt a receptet úgy érzem gyakran meg fogom f?zni :)

Vanilla

A legfinomabb birsalma leves,ahogy a Nagymamám készítette: s?r? tejes rántással , a tetejét megszórva csemege f?szerpaprikával ! Érdemes kipróbálni !

Henrietta1983

Húúúúúúúúú! Kár, hogy nincs egész évben birsalma szezon. Sokszor készítek almalevest, de ilyet most el?ször. Nagyon finom! Köszönöm a receptet! :)

Babapiskóta

2 kg birsalmát félbe vágtam, megf?ztem puhára, és amikor kih?lt, kiskanállal kikapartam a fogyasztható részt a héjából.Szép sárga birs pürét kaptam citromlé nélkül. Kis m?anyag dobozkákba szétraktam és lefagyasztottam. Így télen és tavasszal,de bármikor el tudom készíteni ezt a finom gyümölcs levest. Én nem teszek bele keményít?t, elég s?r? így is.

vm2011

nagyon finom leves!kár,hogy kevés birsalma termett az idén és ami lett,az is elég hitvány!én nem használok sem keményít?t,sem lisztet,mert elég s?r? így is.egy kis tejszint tettem bele.köszönöm a receptet!:)))

lulesz

Kedves Oli! Ez nekünk nagyon ízlik!! Már harmadjára készítettem (tegnap bef?ttb?l próbáltam, és úgy is finom volt, cukrot már nem tettem bele), a másfél éves kislányom is nagyon szereti! Köszönjük a receptet, nálunk biztos gyakori vendég lesz, f?leg birsalmaszezonban!

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem a receptet, a birsalmafánk túlteremte idén magát, nem tudom, hogy gy?zzük majd... El?ször csináltam ételt birsalmából, ez egy remek recept, majdnem zselés lett az állaga, lehet, hogy ki is lehet tán hagyni a keményít?t. Én b?ven f?szereztem, úgy látom, kicsit barnul a leves, tehát érdemes frissen tálalni...

Törölt felhasználó

A leves isteni lett. Kis személyes megjegyzés: a keményít? szerintem kihagyható, így kicsit szószosabb lett. Köszönöm a receptet!

papko45

Keményit? helyett citromizú pudingot használtam, kevés citromf? és mentalevél hozzáadásával. Érdemes kipróbálni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?