r
Nosalty Logó

Belga zöldségkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Belga zöldségkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1522 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 33 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1943 micro
Összesen 382 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    3746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2898.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    1353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4747 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7773 micro
Összesen 1522 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymákat és a póréhagymát megtisztítjuk, a haragos zöld részeket félretesszük. A többit vékonyan felszeleteljük és a vajon megfuttatjuk.
  2. A levessel felengedjük és felforraljuk.
  3. Közben a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra felvágjuk és a leveshez adjuk.
  4. A felaprított petrezselymet is beleszórjuk és félig lefedve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  5. Hűlni hagyjuk, majd a tejszínnel simára kevert tejfölt is beleöntve turmixoljuk.
  6. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük és jégbe hűtjük.
  7. Tálaláskor a tetejét leforrázott pórézölddel vagy metélőhagymával díszítjük és csipetnyi pirospaprikával meghintjük.
  8. Melegen is kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10560
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 20.

Ajánló

1. A férfiak számára is gyorsan elkészíthető étel (kb. 35 perc + a hűtés). 2. A levest Ferenc édesapjának receptje alapján készítettük, aki főtt tojással és pirospaprikával megszórva kedveli. 3. Az újhagyma zöld szárát ne dobjuk ki, mert alaposan megmosva és összeturmixolva ízesítőnek és színezőnek is jól használható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Belga zöldségkrémleves
Mártika és Feri 107 recept

Az Estiskola receptversenyére beküldött recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek