Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

BBQ oldalas

BBQ oldalas
BBQ oldalas
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kukori és Kotkoda látogatott el hozzánk egy kis grillezésre. Két fiam viselkedését finom ételekkel próbáltam ellensúlyozni. Gyerek iránti vágyukat biztos nem erősítettük, de jót ettünk-ittunk-kapirgálgattunk.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Száraz vörösbor illik hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a csontok mentén csíkokra vágjuk.
  2. Lábasba tesszük, vízzel felöntjük, sózzuk és beledobunk 4-5 gerezd fokhagymát, valamint 10-15 szem borsot egészben. (A maradék fokhagymát a páchoz összezúzzuk.)  Előfőzzük, kb. 60 percig.
  3. A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a húsokat beleforgatjuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. A grillrácsot alufóliával letakarjuk, erre rakjuk rá a húst. Forgatva 15-20 perc alatt barnára sütjük.

  • költség: 2950 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 136 834
elküldve: 47
receptkönyvben: 1 354
elkészítve: 53/68
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

grillezett oldalascsíkok

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-10-01 11:07

Még valamikor nyáron készítettem ezt az ételt kerti partin szintén, már emlegetik újra kellene sütni... szóval finom és emlékezetes! :)

Cica1967
Cica1967 Fri, 2014-09-05 17:14

Mennyei! Pont ezt az ízvilágot kerestem! Egy kis reszelt fokhagyma is került bele..., nm rontotta el. :)

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2014-08-24 10:14

Bocsánat, tudatlan vagyok, a 800 ml kechup , hány dkg vagy hogyan lehetne máshogy meghatározni a pontos
mennyiséget?? Köszi

sweetlou6
sweetlou6 Wed, 2013-05-29 00:07

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a végén sütőben sütöm, akkor kb. milyen hőfokon kellene?

3masmama
3masmama Tue, 2013-05-14 20:01

Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. Marhából csináltam, jó volt hozzá a husi sajátos íze.

eletke
Eletke / eletke Tue, 2013-03-19 09:32

nagyon jo BBQ recept, bar en erositettem a fuszernovenyek teren;-)
koszonet
e

bereczki-edit
bereczki-edit Sat, 2012-12-29 17:25

Karácsonykor megcsináltam disznóoldalasból, és serpenyőben sütöttem ki! Csak gratulálni tudok Kikinek, ez tényleg Isteni! Mindenkinek ajánlom, nem szabad kihagyni!!!! :)

Filamér
Filamér Thu, 2012-11-15 16:37

Ha van valaki, aki az eredeti nyersanyag-ajánlás szerint elkészítette már marhaoldalasból, megköszönném, ha megosztaná velem a tapasztalatait. Átjárja a főtt húst a pác, vagy csak a felszínére tapadva sül rá? Puhára kell főzni? (ahogy a képen látom, az nekem sertésoldalasnak tűnik) valójában azért kérdezem, mert a marhahúslevest akár minden nap főzhetném, annyira szereti a család, viszont a főtt húst nem szívesen eszik meg belőle (szegyből, nyakból, oldalasból szoktam főzni)... így elkészítve viszont kísérleteznék vele :-)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2012-11-15 17:15

Készítettem már marhából is. Megfőzöd a levesben , a megadott pácban 1 éjszakára hűtőbe teszed majd 25-30 perc alatt sütőben megsütöd. 1 éjszaka alatt teljesen jól átjárja a pác. :-) Szép Napot! Kiki

Kitty-baba
Kitty-baba / Kitty-baba Sat, 2012-11-03 15:04

Szia Kiki, holnap jönnek a szüleim ebédre és most készültem el a páccal...most csinálom először ezt az ételt, remélem nem most fogom elszúrni az egészet. Sütőben szerinted mennyi időt kell sütni? Köszi: Kitty

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sat, 2012-11-03 16:02

Szia! Ha előfőzöd a recept szerint, akkor szerintem 40 perc alatt elkészül. Akkor jó, ha beleszúrod a villát és szépen leválik a hús a csontról. Üdv Kiki

z1
z1 / z1 Sat, 2011-09-03 17:30

Kedves Kiki, kedves Mindenki!
A 2-es ponthoz szeretnék egy gondolatot hozzáfűzni.
Igazából itt nem a 60 perc főzés a lényeg, ( lehet 50, 70, 80 is ) hanem az, hogy tulajdonképpen készre, puhára főzzük.
Akkor jó, ha a csontot meg tudjuk forgatni benne.
Utána pedig kicsit átsütve, ízes kérget pirítunk rá.
A többit, fűszerezés, pác, máz, grillrács fóliával, vagy anélkül, ki-ki ízlés szerint készítse, tegye, vagy ne tegye.
Én ezt télen is készítem a sütőben,otthon.
Az is nagyon jó, csak nem annyira füstízű.
Z.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-11 20:01

Megcsináltam, ISTENI lett, mindenkinek csak ajánlani tudom! A szószba nem tettem mézet, viszont hagymát igen. Köszönöm szépen ezt a remek receptet, a husi kívül piros, édeskés-sós, belül meg olyan omlós, hogy elolvad az ember szájában! Ja, és még egy, nekem is pont így nézett ki, mint itt a képen.:)
Minden jót!
mézescsupor

K és K
Kukori és Kotkoda / K és K Fri, 2009-08-21 14:45

Krisztikém, a fiúk viselkedése csak tovább lendítette az ételek okozta örömünket, legalább van bennük élet bőven! :-) Na, erről majd még beszéljünk, mert beindította az agyamat ez a kis ideszösszentésem... Kotkodandi :-)

1027
sertésoldalas 2 kg
fokhagyma 8 gerezd
fekete bors 15 szem
ketchup 800 ml
méz 6 ek
fekete bors 1 kk
rozmaring 0.5 tk
oregánó 1 kk
worcestershire-szósz 1 ek
0 ízlés szerint