r
Nosalty Logó

Bazsalikomos penne tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Elekné Nagy Éva
Bazsalikomos penne tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 819 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4913 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 819 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.4 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6879.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    577 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3763 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1215 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1335 micro
  • Kolin:
    1070 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 4913 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellett apró kockákra vágjuk.
  2. Kevés olajon megpároljuk.
  3. Kevés vizet öntünk rá, és puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, megfűszerezzük (1ek bazsalikom, fél ek oregánó, só, bors ízlés szerint).
  5. Ráöntjük a simára kevert tejfölt.
  6. A tésztát kifőzzük a leírtak alapján.
  7. A csirkemellhez hozzáöntjük a tésztát, és összeforraljuk.
  8. 10 percet hagyjuk fedő alatt.
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20397
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét. Ez egy tipikus egytál étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Elekné Nagy Éva 4 recept

A férjem mindig ezt ette a kedvenc pizzériánkban. Gondoltam kipróbálom, és a siker nem maradt el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek