r
Nosalty Logó

Barackos burgonyagombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
ZLB
Barackos burgonyagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2113 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1567 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 265 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    12538 micro
  • β-crypt
    1196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 2113 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjastul megfőzzük, magpucoljuk, és krumplitörővel összenyomjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  2. A krumplihoz hozzákeverjük a búzadarát és a tojást, majd fokozatosan adagolva, annyi liszttel összedolgozzuk, hogy lágy, de gyúrható, nem ragadós tésztát kapjunk.
  3. A mézet a fahéjjal elkeverjük. A barackokat megmossuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk. Késsel 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. (A méret igazából a barackok méretétől függ.)
  5. Minden négyzetre egy barack kerül. (Én a kisebb gombócokra szavazok, ha nagyok a barackok, mindegyikre csak egy fél szemet teszek.)
  6. Lobogó, enyhén sós vízben egyszerre 8-10 gombócot megfőzünk. Időnként megkavarjuk, hogy le ne ragadjanak. Ha feljöttek a víz tetejére, még 4 percig főzzük.
  7. Szűrőkanállal kihalásszuk a gombócokat, és még nedvesen pirított morzsába forgatjuk őket.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 9846
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Ajánló

A végén morzsa helyett porcukros mákba is forgathatjuk a gombócokat, ilyenkor a közepébe méz nem, csak fahéj kerül. Nagyon szépen mutatnak a félbe vágott fekete gombócok, belül a sárgabarackkal. Nekem ekkora adagból 35-40 gombóc szokott kijönni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem tudom eldönteni, melyiket szeretem jobban, a barackos vagy a szilvás gombócot. Szerencsére nem kell választanom a kettő közül, mert ha leérett a sárgabarack, csak utána jön a szilva.

Hozzászólások

Anzsalej

Hááááát, ezek gyönyör?ségesek! Én sajnos nem pepecselek vele -elismerésem azoknak akik igen!-de anyukámmal közösen már igen! Nem fogom kihagyni!

Heni77

Nekem is az jutott rögtön eszembe, hogy a legközelebbi látogatásra ilyet rendelek Anyukámtól :) Bár, nagy h?s lennék itthon, ha egyedül belevágnék... No majd meglátjuk! Evol, köszi a receptet! Üdv, Heni

ZLB

Kedves Heni és Anzselej, Nem olyan bonyolult és id?igényes mint els?re gondolná az ember. A héten f?ztem gombócot talán harmadszor életemben, tehát még nem vagyok olyan gyakorlott, mégis egyik hétköznap, munka után álltam neki, és nem tartott ám órákig. Ha a krumpli meg van f?zve,amit akár el?z? este is meg lehet tenni, még gyorsabb. Összegyúrom a tésztát, utána felteszem a vizet forrni. Mire felforr addigra kész az els? adag gombóc. Mialatt kif? amit a vízbe tettem, azalatt mindig pont elkészül a következ? adag gombóc. Szóval csak ajánlani tudom, próbáljátok ki!

Edit

A 6. pont ugye elírás. Nem a barackot f?z?d meg , hanem a gombócot.??? Nagyon jó a recept! Kíváncsi leszek , hogy milyen a tészta búzadarával.Üdv Edit

ZLB

Javítottam, köszi!

Törölt felhasználó

Katalinka3. Tegnap kaptam sárgabarackot bef?zni. Ebb?l elmentek annyit, hogy ezt a gombóc receptet elkészítsem. Ígéretesnek t?nik. Majd megírom, milyen lett. El?re is köszönöm. Katalinka3.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek