r
Nosalty Logó

Baracklekvár egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Veres Mari
Baracklekvár egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5656 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    3391 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 472 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1413.5 g
  • Cukor
    1342 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    3212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3869 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 5656 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 113 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket csírátlanítjuk (különböző módszerekkel, itt az oldalon is vannak rá tippek).
  2. A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, a főzőedénybe rakjuk. Ráöntjük a cukrot - ha van kedvünk és időnk, állhat néhány órát a cukorral, de nem fontos.
  3. Feltesszük főni közepes lángon, időnként kavargatjuk, mielőtt felforr, botmixerrel összezúzzuk a barackot. Aki darabosabban szereti, kevésbé pépesítse.
  4. Miután felforrt, kisebb lángon 30-40 percig, időnként átkavarva főzzük. Vékonyabb falú edényben gyakrabban kavarjuk meg, nehogy leégjen. Az öntöttvas fazékkal kevésbé fenyeget ez a veszély. A habját elfőzzük.
  5. A tiszta üvegeket színültig merjük lekvárral. Ha először egy-egy nagyobb kanálnyit teszünk mindegyik üvegbe, utána bátran teletölthetjük, nem reped meg az üveg, mert átmelegszik az először beletöltött kevés lekvártól.
  6. Egy réteg celofánnal lezárjuk, majd a celofán tetején, vagyis külső felületén csipetnyi tartósítószert elkenünk, majd újabb réteg celofánt teszünk rá, és csavaros fémtetővel lezárjuk.
  7. Fejjel lefelé fordítjuk, majd bebugyoláljuk (száraz dunszt), és hagyjuk kihűlni. Aztán talpára állítva mehet végleges helyére.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 358493
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Ajánló

A penészedésért, romlásért felelős gombák, bacilusok mindig kívülről jutnak be az üvegbe, így ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy megromoljanak a lekvárok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Baracklekvár egyszerűen
Veres Mari 44 recept

Gyors és egyszerű, és főleg finom lekvár. A hozzávalókhoz ugyan megadtam tartósítószert, és szükség is van rá, de nem kerül bele a lekvárba!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 budapesti étterem, amit külföldi barátoknak is bátran ajánlunk

Mindig fogós kérdés, hova kalauzoljuk el régóta külhonban élő rokonainkat, Magyarországra látogató barátainkat. Ilyenkor a legokosabb nem egy olasz trattoriába vagy sushizóba vinni őket, hiszen mi másra is volnának kíváncsiak, mint arra a konyhára, ami csak itt érhető el, és rólunk, magyarokról mesél... De miért is olyan nehéz ügy ez?

Nosalty

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Szekeres Dóra

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?