r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésborda Tündér konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tunder70
Bakonyi sertésborda Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 661 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 661 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3753.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1762 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 3311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz tesszük a kockára vágott szalonnát, üvegesre megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, kicsit ezt is megdinszteljük.
  4. Beletesszük a cikkekre vágott gombát.
  5. Pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, megsózzuk, majd hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, és a paradicsomot.
  6. Felforraljuk, belerakjuk az elősütött bordákat, és puhára pároljuk.
  7. Tejfeles, tejszínes habarással besűrítjük, és jól összeforraljuk az egészet.
  8. Körítésként adhatunk hozzá galuskát, rizst, tésztát. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15076
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

A fiam szakácsnak tanul, és ők készítettek gyakorlaton bakonyit. Azóta mindig ezzel nyüstölt, hogy főzzek én is itthon. Bevallom, eddig ezt nem készítettem, mert én nem szeretem a gombát. Egyik vasárnap aztán megleptem vele, az egész családnak nagyon ízlett (még én is megkóstoltam:))! Tudtad-e? Nem bakonyi sertésborda, hanem bakonyi módra készül, és a híres Gundel étteremből indult világhódító útjára - annyira, hogy ma már szerintem nincs is étterem, amelynek ne lenne "bakonyi módra" készült étel az étlapján.A "bakonyi mód" – amely egy bankettnek köszönheti létezését – újabb és újabb fogásokat ihletett, különféle halakat, húsokat kombinálva gombapaprikással. (forrás: szellemafazekban.blogspot.com)

Címlapról ajánljuk

További cikkek