r
Nosalty Logó

Bakonyi csirkemell újragondolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bessy
Bakonyi csirkemell újragondolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 706 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 706 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a csirkemellfilét felszeleteljük, majd az 1 dl olaj, az ételízesítő, a fokhagymapor és a bors alapanyagokat összekeverjük, amibe belehelyezzük a csirkemellszeleteket.
  2. Ezután összevágjuk a hagymát, a fél dl olajat lábasba öntjük, belerakjuk a hagymát, és alacsony fokon dinsztelni kezdjük. Közben a gombát is előkészítjük, mivel konzerv gombát használok, nem sok teendő van vele. A nagyobb darabokat kockázzuk (én úgy szeretem, ha nem túl nagyok a gombaszeletek), majd hozzáadjuk a piruló hagymához, és tovább pirítjuk.
  3. Amikor már újra elfőtt a lé, belerakjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük vízzel. Belekockázzuk a fél kaliforniai paprikát, és hozzáadjuk a teáskanál paprikakrémet.
  4. Közben előveszünk egy serpenyőt, amit felforrósítunk. A csirkemellszeleteket a pácból kiszedjük, a serpenyőbe tesszük, és hirtelen megsütjük, majd belerakjuk az előzőleg elkészített gombához. Kicsit még főzzük tovább, amíg elkészítjük a habarást.
  5. A tejfölt és a lisztet simára keverjük, majd behabarjuk vele az elkészült gombás csirkemellfilét.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 71074
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gombát és a gombás ételeket nálunk a férfiak nem szeretik, de mivel van női csapat is a családban, ezért szoktam néha készíteni. Most a bakonyi sertésbordát gondoltam újra, és próbáltam kicsit másképp elkészíteni csirkemellből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek