r
Nosalty Logó

Bajor rostélyos karajból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bajor rostélyos karajból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 825 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 825 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5025.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2718 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1882.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 3301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst keresztben 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, ésolajban gyorsan átsütjük. Egy mázas pecsenyesütőt (én jénaiban csináltam) a hús zsírjával kikenünk. A burgonyát meghámozzuk, és fél cm vastag karikákra vágva besózzuk.
  2. A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott vöröshagymát, borsot és őrölt pirospaprikát teszünk, erre másfél cm vastag burgonyaréteget, erre egy sor kisült hússzeletet,. Így folytatjuk a rétegzést, az előbbi fűszereket használva, míg a hússzelet és a burgonya is elfogy, ügyelve, hogy az utolsó sor burgonya legyen.
  3. Leöntjük tejföllel elkevert tejjel, és végül a kimaradt pecsenyezsírral. Sütőben szép pirosra és puhára sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25036
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Ajánló

Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apósom készítette el nekünk ezt az ételt, amikor tavaly meglátogattuk. Állítása szerint ez a férjem egyik kedvence, így muszáj volt nekem is megsütnöm. Hiszen kinek kedveskjedjek, ha nem a páromnak :-)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek