r
Nosalty Logó

Bagett maradékból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Bagett maradékból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Összesen 434 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Összesen 2601 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Összesen 204 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 434 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9108.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    6848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 2601 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tészta alapanyagait kenyérsütő üstjébe öntjük, megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát olajos kézzel emeljük ki, deszkán 3 részre osztjuk, feltekerjük, mint egy csigát, majd 90 fokot fordítunk rajta, és újra feltekerjük szorosan a tésztát. Az így kapott hengert tenyerünk alatt addig sodorgatjuk, míg olyan hosszúra nem nyúlik, mint a bagett sütőforma. Belehelyezzük, újabb 20-30 percig kelesztjük folpackkal letakarva.
  4. Ha duplájára kelt, a tetejét megkenjük joghurttal, megszórjuk magokkal, éles késsel 3-4 helyen bemetsszük.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 13-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2205
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bagett maradékból
Évi néni 1830 recept

Persze nem kell ilyen sötétre sütni, de valamiért magas helyre raktam a sütőbe a kenyeret, ahova sohasem szoktam, és sajnos erősen megpirult a teteje. Ennek ellenére az íze nagyon finom lett. Ezt a kenyeret Tormának ajánlom, mert megígértem neki, beszámolok, hogy működik a hűtőben felejtett artizán tészta. A helyzet az, hogy még jobban megkelt a kenyér, de botor módon a hideg joghurtot kentem rá, amiért morcosan kissé összerántotta a kabátját, mondván ne borzongassam őt, ha nem muszáj.

Hozzávalók

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek