r
Nosalty Logó

Bagel Bettitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bagel Bettitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A tésztához

A főzéshez

Összesen 270 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A tésztához

A főzéshez

Összesen 2695 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A tésztához

A főzéshez

Összesen 54 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 270 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    1812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    4423 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 2695 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojás, a cukor, az élesztő és a langyos víz 1/3-át tegyük egy nagy tálba, és keverjük csomómentesre. Ha elkevertük, adjuk hozzá az olajat és a vajat. Pár keveréssel ezt is dolgozzuk hozzá, de csak lazán, kézzel.
  2. A mixhez adjuk hozzá a sót és a lisztet, majd dagasszunk belőle szép, sima tésztát. Ha készen vagyunk, szórjunk pár csipet lisztet a tészta tetejére, takarjuk le, és tegyük meleg, huzatmentes helyre keleszteni kb. 45 percre.
  3. Miután megkelt a tésztánk, öntsük azt tiszta felületre. Ne szórjunk a munkafelületre lisztet, ennél a receptnél megnehezíti a formázását a bagelnek.
  4. Vágjunk a tésztából annyi egyforma méretű gombócot, amennyi bagelt szeretnénk készíteni. Ez a mennyiség tapasztalataim szerint tíz darab bagelhez elegendő. A gombócokból sodorjunk rudakat, majd azok végeit összecsippentve, megkapjuk bagelünk.
  5. A formázott tésztáinkat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Kelesszük további 15 percig, majd kenjük le a tészták tetejét olajjal.

A főzéshez

  1. Forraljuk fel a vizet egy nagy lábosban a cukorrat együtt.
  2. Mikor már bugyog, tegyük a tésztákat az olajos felükkel lefelé a vízbe. Főzzük így kb. 1 percig, majd fordítsuk meg és főzzük a másik oldalát is 1 percig. Ezután vegyük ki, és tegyük vissza tepsinkbe.
  3. Szórjuk meg a főtt bagelt kedvünk szerint lenmaggal, szezámmaggal, mákkal, darált dióval és zsupsz, mehet is a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 15 percig, amíg aranybarnává változnak.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3678
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága Nagymamám sokszor készített bagelt nekünk gyermekkoromban, amit sokféleképpen fogyasztottunk. Felvágott, zöldségkrém, lekvár, a variációk száma temérdek volt. Sajnos, Mamikám receptjét megismerni már nem adódott alkalom, ezért többszöri kísérletezés után Varga Gábor cukrászmester és Emeril Lagasse séf receptjeinek ötvözetéből született meg ez, ami a legjobban hasonlít a keresett ízhez.

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek