r
Nosalty Logó

Baconös-tojásos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Baconös-tojásos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 459 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4589 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 245 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 459 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10003.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    6584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    529 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    1898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 4589 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, a szeletelt bacont felkockázzuk, és megpirítjuk a margarinon.
  2. Langyos vízbe beletesszük a cukrotés 1 ek lisztet,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A kétféle liszthez hozzáadjuk a sót, beletesszük a bacont a zsiradékkal együtt, majd a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Tésztává dagasztjuk.
  4. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. A töltelékhez a tojásokat felkockázzuk,hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk szerecsendióval,és ízlés szerint adunk hozzá mustárt.
  6. Lisztezett deszkán a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. (Én két rudat csináltam belőle.)
  7. Tetejét lekenjük felvert tojással, megszurkáljuk, hogy majd a gőz kijöjjön.
  8. Langyos helyen még 20 percig hagyjuk pihenni.
  9. 180°C-raelőmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 160°C-ra,és tovább sütjük 15-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 7821
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-tojásos kalács
Alkonyat 83 recept

A Nők lapja konyhájában bukkantam erre gusztusos, laktató kalácsra. Így húsvét közeledtével alkalomhoz illő kínálnivaló!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek