r
Nosalty Logó

Baconbe tekert spárga krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Baconbe tekert spárga krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1383 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2114 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    482 micro
  • β-karotin
    24545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    69915 micro
Összesen 460 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9758.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1768 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4549 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    3458.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6343 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    743 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    15796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1447 micro
  • β-karotin
    73634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    209745 micro
Összesen 1383 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    317 micro
  • Lut-zea
    4779 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A fehér spárga végeit levágjuk (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), majd sós-cukros vízben kb. 10 percig főzzük.
  3. A gombák törzsét eltávolítjuk, a krumplit megpucoljuk, kettévágjuk.
  4. Egy serpenyőbe locsolunk kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconbe tekerjük. Befektetjük a serpenyőbe, mellérakjuk a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakunk rá kakukkfüvet és fűszerezzük.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  6. Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeleteljük, egy serpenyőben kevés vajon megdinszteljük, locsolunk rá tejszínt.
  7. Tálalunk, teszünk mindenből a tányérra, és vágunk rá petrezselymet.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18351
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Május a spárga és a medvehagyma hónapja, ezért kombináltam a kettőt. Ráadásul az étel félig "háztáji", a medvehagyma, mángold és a petrezselyem a kertünkből van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek