r
Nosalty Logó

Bacon-ös rakott csirkemell 3.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bacon-ös rakott csirkemell 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1095 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4376 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1095 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262 g

Zsír

  • Összesen
    348.4 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10409.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    2657 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    3481 mg
  • Nátrium
    3592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1418.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2212 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4376 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb jénati kibélelünk baconnel úgy, hogy túllógjon a tálon a szelet.
  2. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk.
  3. A felvert tojást borsozzuk, és ebbe forgatjuk a csirkét, majd lerakunk egy sort a baconkoszorú közepére.
  4. Erre kerül tejföl, majd sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hozzávaló. Célszerű, ha a tetejére csirke kerül.
  5. Ráhajtogatjuk a szalonnát, majd lefedve kezdjük sütni. Amikor a hús megpuhult, a jénai tetejét levéve, rásütjük a bacont.
  6. Csak akkor szeletelhető szépen, ha kihűlt.
  7. Krumplipürével vagy rizi-bizivel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 512
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 101578
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömtől kaptam. Tényleg nagyon ízletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek