r
Nosalty Logó

Babgulyás Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabimami58
Babgulyás Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 403 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2424 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 76 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 403 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4050.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3620 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 2424 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előtte nap beáztatjuk, hogy egy éjszakát ázzon.
  2. Majd a húst megmossuk, szárazra töröljük, és apró kockára vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy 3 literes lábosba tesszük az étolaj hozzáadásával, és kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pároljuk a hagymákkal együtt.
  3. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, az oregánót, a sót, a megtisztított és vékony karikára szeletelt sárgarépát. Ezután jól összekeverjük, hozzáadjuk az áztatott babot, majd a csülöklét és a vizet ráöntjük, és fedő alatt, 1-2 szeri keveréssel, közepes lángon puhára főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a ketchupot, a zöldség zöldjét (ha nincs friss, akkor szárított is jó bele), és lassú tűznél főzzük tovább.
  4. Míg a babgulyásunk fő, közben elkészítjük a galuskának valót. Összekeverjük a hozzávalókat, és a megfőtt levesbe egy kiskanál segítségével, kis darabokban beleszaggatjuk.
  5. Még 15 percig főzzük, és melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 350 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7430
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Ajánló

Házibulikra, hétköznapokra és hétvégi ebédnek is tudom ajánlani!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Eddig sokan talán ezt a módszert nem ismerték, én nagyon sokszor így készítem, főleg, ha van sonkalém vagy csülöklém. A családom boldog, mikor ezzel a módszerrel készül, mert finom, pikáns ízt ad neki.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek