r
Nosalty Logó

Babgulyás ahogy VBalu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VBalu987
Babgulyás ahogy VBalu készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1898 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 7583 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    1925 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4009 micro
  • β-karotin
    9733 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1898 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    525.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18575.5 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    2385 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    2034 mg
  • Foszfor
    5794 mg
  • Nátrium
    7700 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    155 mg

VÍZ

  • Összesen
    2017.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3967 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3789 micro
  • Kolin:
    1464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    16036 micro
  • β-karotin
    38931 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5151 micro
  • Lut-zea
    2032 micro
Összesen 7583 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    129 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés:
  2. Előző este beáztatjuk a babot egy tálba.
  3. Apró kockákra vágjuk a a hagymát, vékony karikákra a fokhagymát, mangalica szalonnát gerezdekre vágjuk.
  4. Kolbászt karikákra, marhahúst és füstölt tarját apró kockákra, sertéshúst közepes kockákra vágjuk.
  5. Paprikákat apró kockákra csuma nélkül és paradicsomot kettévágjuk.
  6. Bugonyát közepes kockákra vágjuk, majd beáztatjuk vízbe.
  7. Zellert megtisztítjuk, a zeller zsenge levelét fehér cérnával megkötjük, a zellert megpucoljuk, és 2-3 ba vágjuk.
  8. Sárgarépát karikákra vágjuk.
  9. Főzés
  10. Bogrács oldalát sertészsírral kikenjük, s beletesszük a szalonnát, feltesszük a tűzre. Megvárjuk, hogy pörcök jelenjenek meg. Érzékeny gyomrúaknak kivesszük a szallona pörcöket.
  11. A hagymát (fokhagymástúl) beletesszük, megsütjük.
  12. Beletesszük a marhahúst, a füstölt húst és a kolbászt.
  13. Amikor már hirtelen megsültek a húsok, beletesszük a paradicsomot és a paprikákat.
  14. Amikor már lecsós állag jelenik meg, beletesszük a sertéshúst, és majdnem kész pörkölt alapot sütünk, vigyázzunk, hogy 5-10 percenként óvatosan kavarjuk meg, és ha lefőtt a lé, akkor víz hozzáadásával pótoljuk a lefőtt lét. Vigyázzunk, hogy egyszerre ne sokat tegyünk bele, mert túlhűl a pörkölt alap.
  15. Amikor már a pörkölt alap elkészült, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, húsleves kockát. Megfűszerezzük ízlés szerint, vigyázzunk a sóra a füstölt hús miatt. Folyamatosan kóstoljuk az alaplevet, hogy ne legyen sós, túl fűszeres.
  16. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zeller gyökeret.
  17. Előmelegített kb. 30 percig főzött babot beletesszük, majd folyamatosan 5-10 percenként kóstoljuk, és kavargatjuk.
  18. Amikor a bab már jól feldagadt, és már majdnem jó, hozzátesszük a burgonyát és az összecsomózott zeller levelet, és az esetleges lefőtt vizet pótoljuk.
  19. Legvégén hozzátesszük a házi száraz tarhonyát. A bográcsozás alatt folyamatosan ügyeljünk az egyenletes tűzre, és folyamatosan rakjunk rá, ahogy leégett a fa.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 46902
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babgulyás ahogy VBalu készíti
VBalu987 1 recept

Mindig is kerestem valami finom magyaros ételt, és végül a saját elkészítésű borgács babgulyás tetszett meg. Sok  videót néztem meg, és saját tapasztalataimat is hozzátettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

érdekes lehet

V2rider

Ennyi finom hozzávaló mellett a húsleveskocka és az ételízesít? teljesen felesleges.

Törölt felhasználó

remélem finom lesz

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?