r
Nosalty Logó

Azték brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Azték brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5479 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    383.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3137.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 5479 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 460 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a vajat és az apróra tördelt csokoládékat. Egyneművé kavarjuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Egy tálban (ez a tál legyen a legnagyobb, mert végül minden ebbe kerül bele) a tojásokat és a cukrot fehéredésig kavarjuk, majd belereszeljük a friss, meghámozott gyömbért, és beletesszük a csilit is. Míg a gyömbérnél fontos, hogy frisset használjunk, a csili esetében jobb a szárított, por állagú csilipaprika, mert jobban eloszlik a masszában. Ha frisset (nem por állagút) teszünk bele, akkor nagyon apróra kell aprítani.
  3. Egy másik edényben összekavarjuk a lisztet, a darált diót és a csipetnyi sót.
  4. A tojásos keverékbe beleöntjük az olvasztott csoki-vaj keveréket, jól elkavarjuk, majd mehet bele a lisztes elegy is, ezzel is még addig kavargatjuk, míg egynemű és csomómentes tésztát kapunk.
  5. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát, kanál hátával kicsit rásegítünk, hogy egyenletesen elterüljön, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 18 percig sütjük - nem szabad túlsütni, mert az a jó, ha a belseje még krémes, teteje lemezesen pattogzó állagú.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1470
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 02.

Ajánló

Ha gyerekeknek sütjük, érdemes az alapváltozatban elkészíteni, vagy vaníliával, esetleg reszelt narancshéjjal ízesíteni. Lehet sütni dió helyett őrölt mandulával vagy mogyoróval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran sütök brownie-t, mindig pillanatok alatt elfogy, mert mindenki imádja. Jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládéból szoktam sütni, és egyszerűen elronthatatlan. Ebben a receptben az alapreceptemet bolondítottam meg a chili és gyömbér ízével, de általában, mikor csak a gyerekeknek készül, akkor ezek nélkül sütöm. Ha chilis csokival sütjük, akkor el is maradhat a chilipor belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek