r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Aszalt szilvás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2022 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 505 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5503 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2401 mg
  • Nátrium
    2092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    2719 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2667 micro
Összesen 2022 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt, olajat összekeverjük egy tálba. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sót, pirospaprikát, köményt. Jól elkeverjük.
  2. A húst nagyobb darabokra vágjuk, beleforgatjuk a tejfölös pácba. Jól lefedve legalább két órára a hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. A bepácolt húst egy tűzálló tálba tesszük. Az esetleges maradék pácot is ráöntjük. Közé dugdossuk az aszalt szilvát.
  5. Alufóliával lefedve 40 percig sütjük, utána levesszük a fóliát meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  6. Most már letakarás nélkül sütjük tovább, míg szép piros nem lesz. (10-15 perc). Már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7822
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 19.

Ajánló

Mazsolás, mandulás rizs illik hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás csirke
8zsuzsa8 210 recept

Tarokkpartira vártam a barátaimat. Valami újat szerettem volna adni nekik. Egy régi újságkivágáson találtam ezt a receptet. Most főztem először, de megérdemelte a bizalmat, nagy sikere volt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek