r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsom olajban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dorcus89
Aszalt paradicsom olajban
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 808 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 4840 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 234 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 808 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    513.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    304 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    152 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1518 micro
  • β-karotin
    7641 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 4840 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1873 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Elkészítés

Az aszaláshoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, közepét kiszedjük.
  2. Tepsibe zsírpapírra szorosan egymás mellé tesszük a félbevágott paradicsomokat, majd jó alaposan megsózzuk. Akkor érdemes nekikezdeni, ha tudjuk 2-3 napig kánikula lesz.
  3. Napos helyre rakjuk a paradicsomokat, és letakarjuk valamilyen szellős anyaggal (pl. függöny). 2-3 nap alatt szép bordóra és picire aszalódnak.
  4. Ezután befőttes üvegbe rakjuk a paradicsomokat. A fokhagymákat 2-3 részre vágjuk, rádobáljuk a paradicsomokra. Ezután jöhetnek a fűszerek, a bazsalikomot felaprítjuk, az oregánót rászórjuk, ha csípősen szeretjük, teszünk bele félbevágott chilit is.
  5. Most mehet rá a kétféle olaj keveréke. Lezárjuk, és jól összerázzuk a hozzávalókat. Majd 1-2 napig a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben sokáig eláll, már ha marad.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 40462
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Ajánló

Akkor érdemes nekikezdeni, ha 2-3 napig meleg van, és olcsó a paradicsom. Sütőben én még nem készítettem, de alacsony hőfokon jó pár órán keresztül el tudom képzelni, hogy megaszalódik. A fűszerekkel érdemes kísérletezni, egyéni ízlés dolga, ki mit szeret. Bátran fűszerezzük, annál finomabb! A paradicsomok kivágott magos belsejét, pedig kockákba (pl. jégkockatartóba) lefagyasztom, és később pörköltbe, lecsóhoz felhasználom. De a magokat leszűrve finom paradicsomlevet is ihatunk, semmiképp ne dobjuk ki!

Receptkategóriák

Aszalt paradicsom olajban
dorcus89 81 recept

Nők lapja konyha magazinban találtam ezt a remek és ízletes receptet. Az átlagostól apróbb paradicsomot vegyünk, és olyat aminek vékony a héja, de nem feltétlenül koktél paradicsomot. Aszalás után a paradicsomok mérete kb. a  tojás sárgájához hasonlítható kell, hogy legyen. Általában két befőttes üvegbe rakom, az egyiket csípősen, a másikat csak fűszerezve készítem, így aki nem szereti az erőset, az is ehet belőle. Nagyon finom tésztákba, kenyérsütéshez, rántottába, sütőben sült krumpli / hús mellett megsütve, szendvicshez, salátákhoz, sajtokhoz vagy csak úgy önmagában.

Hozzávalók

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek