r
Nosalty Logó

Articsókás tonhalsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Articsókás tonhalsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 282 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    5401 micro
Összesen 282 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    465 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    10802 micro
Összesen 564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótleveleket megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Két tányéron elosztjuk.
  2. Az articsóka fejeket lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, és a spenótleveleken elosztjuk.
  3. A tonhalat a konzervből villával kapargatjuk a salátára, a két tányéron elosztva. (Így semmi mást nem kell elmosni, csak a konzervdobozt kidobni, messzire.)
  4. A szárított paradicsomokat felkockázzuk, és a kapribogyóval együtt elosztjuk a salátákon.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1520
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Némelyik saláta száraz lehet tetemes mennyiségű szósz nélkül. A másik lehetőség, hogy olyan összetevőket használunk, amik eleve nedvesebbek.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?